Προγραμματική Διακήρυξη
Βρείτε που Ψηφίζετε
Αρχείο Φωτογραφιών
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία

« Δεί δή χρημάτων »
Αριθμός Λογαριασμού:
5246-029391-731
Τράπεζα Πειραιώς

 
 
 


 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από την "ΠΡΩΪΝΗ" (11-5-12)

Ο Βασίλης Λιόγκας αποχώρησε από το ΚΚΕ

Χωρίζουν πλέον οι δρόμοι τους , ο Βασίλης Λιόγκας αποχώρησε από το ΚΚΕ
Την οργανωτική αποδέσμευσή του από το ΚΚΕ ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, δηλώνοντας ότι προτίθεται να επαναδραστηριοποιήσει τη δημοτική παράταξη που ο ίδιος ίδρυσε προκειμένου να επικεντρωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι τριβές στις σχέσεις του Βασίλη Λιόγκα με την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Καβάλας άρχισαν στο τέλος του 2010 και με αφορμή τις εκλογές στο τμήμα ΑΜ του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Σε μία επαρχιακή πόλη όπως η Καβάλα, μάλλον ήταν «κοινό μυστικό» ότι οι δύο πλευρές δε διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις. Ωστόσο, δύσκολα μπορούσαν να πιστέψουν, όσοι γνώριζαν καλά τον Βασίλη Λιόγκα, ότι θα έφτανε η στιγμή αποδέσμευσής του από τον πολιτικό χώρο εντός του οποίου «αντρώθηκε».

Χθες το πρωί, ερωτώμενος για την ευκολία της διαφοροποίησης του, ο κ. Λιόγκας μας είπε: «Δεν ήταν εύκολη η οργανωτική αποδέσμευσή μου, ενώ ιδεολογικά δεν αφίσταμαι από όσα με πάθος υποστήριζα επί ολόκληρες δεκαετίες. Η κίνηση ήταν αναγκαστική να γίνει και μάλιστα συνδέεται με τον όρο “αξιοπρέπεια”. Ανέκαθεν θεωρούσα ως συνδεδεμένα την ελεύθερη βούληση και τη συνειδητή πειθαρχία. Το τελευταίο διάστημα όμως διαπίστωσα την απομάκρυνση του ενός από το άλλο».

Ρωτήσαμε τον Βασίλη Λιόγκα εάν η απόφασή του επηρεάστηκε από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και μας απάντησε: «Όχι, δεν έπαιξε ρόλο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Απλώς δεν επιθυμούσα να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε πριν από τις εκλογές, δεδομένου ότι η εξέλιξη ήταν δρομολογημένη εδώ και αρκετό καιρό. Νομίζω ότι έπρεπε να δοθεί τέλος σε μία αρρωστημένη κατάσταση».

Οι φήμες για το πολιτικό μέλλον του Βασίλη Λιόγκα άρχισαν ήδη να οργιάζουν. Κάποιοι προβλέπουν την προσχώρησή του στο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι υποθέτουν ότι θα οδεύσει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι άλλοι ότι θα παραμείνει μεν ανεξάρτητος αλλά ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Ο κ. Λιόγκας καταρρίπτοντας τα σενάρια που ακούγονται διευκρίνισε: «Δεν έχουν βάση όσα λέγονται. Βάση όμως έχει εκείνο που αναφέρω στην ανακοίνωσή μου, ότι δηλαδή παραμένω προσηλωμένος και αφοσιωμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα λαϊκά προβλήματα και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μου, με επιμονή και φυσικά εναρμονισμένος με το πνεύμα των ευρύτερων συσπειρώσεων και συνεργασιών. Πνεύμα που σαφώς και δεν αποκλείει τη συμμετοχή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με ένα ευρύτερο πολυσυλλεκτικό σχήμα».
Ο Βασίλης Λιόγκας παρατήρησε ότι θα προχωρήσει γοργά η επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, αφού στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να υφίσταται μια ενεργή παράταξη η οποία θα επεξεργάζεται και θα στηρίζει τα θέματα. Έτσι άλλωστε λειτούργησε για μεγάλο διάστημα η ΔΑΣ, γι’ αυτό και ο κ. Λιόγκας θεωρεί ως αυτονόητο κι επιβεβλημένο να επαναλειτουργήσει η παράταξη, εκφραζόμενη μέσα από συλλογικές αποφάσεις.

Ο κ. Λιόγκας θα συγκαλέσει άμεσα την παλιά γραμματεία της ΔΑΣ αλλά και νέους ενδεχόμενους φίλους, επιδιώκοντας να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του στην ίδια γραμμή. Κοντολογίς, αναλλοίωτα παραμένουν ο προσανατολισμός στα τοπικά προβλήματα της Καβάλας και στην αναγέννησή της, με οδηγό τα φιλολαϊκά συμφέροντα. Εξάλλου, το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΑΣ αρκετές φορές επηρέασε και το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο της πόλης. Η ΔΑΣ συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής και στην πορεία ενσωματώθηκε στη Λαϊκή Αγωνιστική Συσπείρωση, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της. Παρόλα αυτά, ο κ. Λιόγκας δεν έπαψε ποτέ να έχει την αίσθηση πως συνέχιζε να λειτουργεί και προσωπικά στο πνεύμα της ΔΑΣ. Η διεύρυνση του δήμου Καβάλας επέβαλε και τη διεύρυνση της παράταξης. Δυστυχώς όμως η εφαρμογή δεν λειτούργησε αποτελεσματικά στην πορεία για το σχήμα.

Λόγω του συναισθηματικού βάρους, ο Βασίλης Λιόγκας δε θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω και να ξεφύγει από την πολιτική τοποθέτηση. Πάντως παραδέχθηκε ότι υφίσταται θέμα προσωπικής του απογοήτευσης, ακόμη και απαξίωσής του. Ερωτώμενος για την μέχρι στιγμής συνεργασία του με τον Δήμο Ζαχαριάδη κατά την λειτουργία της παρατάξεως στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Λιόγκας σημείωσε:

«Όσες φορές χρειάστηκε επί βασικών θεμάτων, υπήρχε συνεργασία και συζήτηση. Εξάλλου, στη διάρκεια του τελευταίου 1,5 έτους εξειδίκευα την πολιτική του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπήρχαν επομένως ζητήματα τριβής, ώστε να προκύπτει η ανάγκη δημόσιας διαφωνίας. Θεωρώ όμως πιο έντιμο να λειτουργώ σύμφωνα με τη συνείδησή μου και την πρακτική μου και όχι σύμφωνα με αποφάσεις, στη λήψη των οποίων δε συμμετέχω».

Τυπικό είναι το θέμα της παρουσίας των δύο δημοτικών συμβούλων, του Βασίλη Λιόγκα και του Δήμου Ζαχαριάδη, κυρίως σε επίπεδο ανεξαρτητοποίησης του ενός εκ των δύο. Πάντως ο κ. Λιόγκας σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των 3.500 ψηφοφόρων της ΔΑΣ.

Βασίλης Λιόγκας, 9-5-2012


© 2006 Βασίλης Λιόγκας. Με την Επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Δημιουργία & Φιλοξενία της Ιστοσελίδας - MANBIZ ISP