Βιογραφικό

Ο Βασίλης Λιόγκας γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1983 με το Πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, τη Χωροταξία και την Πολεοδομία.

Είναι στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με ενασχόληση στην διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων. Συμμετέχει στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ένταξη και υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Είναι κάτοχος πτυχίου μελετητή Δημοσίων Έργων και έχει ασχοληθεί με τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Εκλέγεται από το 1987 συνεχώς στην Αντιπροσωπεία και Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας με γνωστή και πλούσια δραστηριότητα στο χώρο των μηχανικών.

Ταυτόχρονα έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση στην κοινωνία της Καβάλας μέσα από τις γραμμές του ιστορικού Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου εκλεγόταν συνεχώς από το 1986 μέχρι το 2002 στις θέσεις του Ταμία, του Γενικού Γραμματέα ή του Αντιπροέδρου. Εκλέχθηκε επίσης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Καβάλας. Είναι Πρόεδρος του δραστήριου Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002, του 2006, όπως και του 2010, ήταν υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» και εκλέχθηκε τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, με ευρύτερα γνωστή και αισθητή δράση επί μια 12ετία.